doriopress

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΙΟ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

“Όταν τα Σουαχίλι έγιναν η κύρια γλώσσα στην Πλ. Ομόνοιας…” Toυ Αντώνη Λιακόπουλου αντιπροέδρου της Ε.ΑΣ.Υ.Α και μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2013 ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ή ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ;

  O Αντώνιος Λιακόπουλος κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο Δωρίου

Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από το http://kopanakinews.wordpress.com/

Όταν τα Σουαχίλι έγιναν η κύρια γλώσσα στην Πλ. Ομόνοιας. Όταν στους γύρω δρόμους απ’ αυτή, τα Πακιστανικά, τα Κινέζικα, Αλβανικά, Βουλγάρικα κ.λ.π, ήταν οι μόνες γλώσσες που ομιλούνταν. Όταν η Πλ. Βάθης έγινε γκέτο των Αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών, με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, να γκετοποιούν τα στενά γύρω από αυτές τις πλατείες. Όταν το έγκλημα έγινε συνήθεια στους ημεδαπούς κατοίκους. Αλλά κυρίως!! Όταν ακραίες πολιτικές ανέλαβαν να προστατεύσουν τους ημεδαπούς κατοίκους, «παίζοντας» το ρόλο του προστάτη τους και του ανθρώπου που συμμερίζεται τα προβλήματά τους «προσφέροντάς» τους χείρα βοηθείας. Τότε οι κυβερνώντες κατάλαβαν ότι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι μετά τους τάφρους και τους φράχτες στον Έβρο, δημιούργησαν σε μια νύχτα κέντρα φιλοξενίας, κλείνοντας στρατόπεδα και ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μόνο επί τουρκοκρατίας έκλεισαν σχολεία. Τις ανωτέρω αποφάσεις τους τις ανέθεσαν για υλοποίηση, που αλλού, στις πλάτες του Έλληνα Αστυνομικού των 700 €. Έτσι πέρσι το καλοκαίρι διέλυσαν «1881» οικογένειες Αστυνομικών, διατάσσοντάς τους να εκστρατευτούν στην Θράκη καταστρατηγώντας Νόμους και Κανονισμούς, επιφέροντας παράλληλα πολλαπλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες λόγω κυρίως έλλειψης Αστυνόμευσης. Στην συνέχεια μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν χρησιμοποίησαν τους νεοεξερχόμενους των σχολών.
Επίσης στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου «προσωρινά» από τον Σεπτέμβριο, σε καθημερινή βάση, Αστυνομικοί των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος και Αττικής διανύουν έως και 400 χλμ. για να φυλάξουν τους εκεί έγκλειστους. Κανένας δεν συγκινείται!!! Τα προβλήματα βεβαίως στα κέντρα αυτά είναι γνωστά. Χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, με μηδενική μέριμνα, ο Αστυφύλακας καλείται να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Όσο για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας τόσο για τους έγκλειστους όσο και για τους Αστυνομικούς, τι να πει κανείς; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!!! Είναι νομίζω φρόνιμο να επισκεφθούν τα κέντρα αυτά αρμόδιες Κοινωνικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες, πριν δημιουργηθούν περισσότερα και ανυπέρβλητα προβλήματα.
Ένα ακόμη άξιον ανάδειξης γεγονός είναι η κράτηση στα κέντρα αυτά, όχι μόνο ανθρώπων που παράνομα και χωρίς έγγραφα διέμεναν στην Ελλάδα, αλλά και Ποινικών Κρατουμένων όπως συμβαίνει π.χ στο Τμήμα Συνοριακής Κράτησης Φερών. Εκεί μάλιστα είχαμε απόδραση και «πλήρωσαν το μάρμαρο» (7) Αστυνομικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ελληνικό δικαστήριο μάλιστα αθώωσε αποδράσαντες καθ’ όσον δέχθηκε ότι οι συνθήκες κράτησης ήταν απαράδεκτες!!!
Μια «δαμόκλειος σπάθη», δηλαδή, αιωρείται πάνω από το κεφάλι κάθε Αστυνομικού, επειδή η πολιτεία πέραν των άλλων, σε εγκαταστάσεις που προορίζονταν για άλλη χρήση, κρατάει ποινικούς κρατούμενους.
Αυτό που με ερέθισε να γράψω το άρθρο αυτό, δεν είναι τ’ ανωτέρω αναγραφόμενα, διότι είναι λίγο πολύ γνωστά. Εξ’ άλλου με ανάλογα άρθρα και παρεμβάσεις σε πολιτικούς φορείς τα έχω αναδείξει και πρότεινα λύσεις. Μέχρι και επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο προκάλεσαν οι παρεμβάσεις μου. Θα μου πείτε τα αποτελέσματα των λύσεων πενιχρά!! Θα συμφωνήσω. Όμως για να πετύχεις λύσεις χρειάζεσαι κοινή συμπόρευση στα θέματα αυτά. Κυρίως με την ΠΟΑΣΥ η οποία μέχρι στιγμής παρά τις αναφορές μου ως μέλος της Διοίκησής της, τίποτα δεν κάνει ουσιαστικό για την επιδίωξη των λύσεων.
Αυτό που με ερέθισε λοιπόν είναι τα δύο γεγονότα που κατωτέρω θα περιγράψω.
α) Η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των Αστυνομικών υπηρεσιών είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η καταστρατήγηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι «ψιλά γράμματα» για τους διοικούντες τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και εξηγούμαι:
Είναι δυνατόν π.χ. στα κρατητήρια του Α/Τ Μαρκοπούλου να είναι κρατούμενος κάποιος αλλοδαπός από τον Νοέμβριο του 2012; Εφτά (7) μήνες χωρίς το φως του ηλίου (προαυλισμό) και με μολυσματική ασθένεια (ψώρα) όπως οι γιατροί του νοσοκομείου Συγγρός βεβαιώνουν. Μάλιστα στην ιατρική γνωμάτευσή τους οι γιατροί εφιστούν την προσοχή ότι η ασθένεια είναι άκρως μεταδοτική.
Είναι δυνατόν στο ίδιο κρατητήριο (και όχι μόνο) οι έγκλειστοι να υπερβαίνουν τον αριθμό χωρητικότητας;
Είναι δυνατόν τις απεγνωσμένες φωνές για βοήθεια του προσωπικού να μην τις ακούει κανείς; Δεν αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες;
Το άκρον άωτον δε της παράνοιας είναι το γεγονός ότι η Δ/νση της Νοτιοανατολικής Αττικής θεωρεί το κρατητήριο αυτό σύγχρονη «ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ», διότι όταν εντοπιστεί κρούσμα ψώρας ή κάποιας άλλης μολυσματικής ασθένειας μετάγεται εκεί!!!
Είναι κρατητήριο βλέπετε απομακρυσμένο, και ενδείκνυται!!!
Αντίστοιχη βεβαίως κατάσταση επικρατεί και στα κρατητήρια όλων των Υπηρεσιών. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που κρατούμενοι αντί να εκτίουν την ποινή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα, παίρνουν «αποφυλακιστήριο» από τα κρατητήρια!
β) Η επιχείρηση ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ (ο θεός της φιλοξενίας) σε καθημερινή βάση κατέρχεται στις Πλατείες Ομονοίας, Βάθης, Βικτωρίας, Κουμουνδούρου και στους γύρω από αυτές δρόμους, αναζητώντας αλλοδαπούς (λαθρομετανάστες), προκειμένου να τους οδηγήσει στα κέντρα φιλοξενίας (να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι!!!). Στα Τμήματα που έχουν αρμόδια γραφεία, κατ’εντολή προϊσταμένων, μαζί με αυτούς προσαγάγει και περιθωριακούς (χρήστες ναρκωτικών ουσιών, εκδιδόμενες κ.λ.π.). Επειδή προφανώς τα κέντρα φιλοξενίας έχουν υπερπληθώρα φιλοξενούμενων ανθρώπων ή δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο, γίνεται το εξής:
1. Οι αλλοδαποί μετάγονται στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής. Όμως από την μια πόρτα εισέρχονται και από την άλλη εξέρχονται. Σε μια επίσκεψή μου πρόσφατα στην υπηρεσία αυτή πληροφορήθηκα ότι Αλλοδαπός είχε την τύχη αυτή (7) φορές.
2. Περιθωριακοί, χρήστες κ.λ.π. το βράδυ αργά με λεωφορειάκι της Δ/νσης Ασφαλείας, μεταφέρονται κυρίως στην Ανάβυσσο και αφήνονται ελεύθεροι. Πρόσφατα μάλιστα είχαμε «στάση». Αρνήθηκαν να κατέβουν, απαιτώντας να τους γυρίσουν στην Αθήνα διότι βαρέθηκαν τους καφέδες της Αναβύσσου! Πρωτοστάτης αυτής της στάσης ήταν χρήστης, που είχε μεταφερθεί τουλάχιστον (5) φορές στην Ανάβυσσο.
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτό που θα προσθέσω μόνο είναι ότι οι συνάδελφοι που αναγκάζονται να εκτελούν αυτού του είδους διαταγές είναι απεγνωσμένοι και φοβισμένοι και με κάθε ευκαιρία ζητούν να απεγκλωβιστούν συναισθανόμενοι το βάρος των πράξεών τους.
Ακούει κανείς;;;
Κλείνοντας, περιορίζω τα σχόλιά μου μόνο σε ένα ερώτημα:
Αστυνομία ή Delivery;
Τα άλλα νομίζω είναι προφανή!!!
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνης
Αντιπρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α
Μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ

Advertisements

Ιουνίου 5, 2013 - Posted by | ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΣΩΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: