doriopress

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΙΟ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΩΡΙΟΥ

Δυστυχώς τα προηγούμενα 3 ½ χρόνια, ακούσαμε ψεύτικες υποσχέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, μεγάλα λόγια, για έργα που ποτέ δεν είδαμε.
Εμείς , δεν λέμε μεγάλα λόγια.
Δεσμευόμαστε για απλά, αυτονόητα, καθημερινά πράγματα, που ο Δήμος οφείλει να παρέχει στους πολίτες.

* Άμεση προτεραιότητά μας, η καθημερινότητα του πολίτη Ύδρευση –καθαριότητα-φωτισμός . Οι πολίτες πληρώνουν στο δήμο, από το υστέρημα τους, ανταποδοτικά τέλη, και ο δήμος οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις.
Τακτικοί έλεγχοι ποιότητας νερού, τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιούνται στους δημότες. Καθαριότητα όλων των δημόσιων χώρων, πλατειών, παιδικών χαρών, δρόμων, κοιμητηρίων.
Άμεση αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού. Το σκοτάδι , συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες.
Πλύσιμο κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι έχουν γίνει εστίες μόλυνσης, γιατί δεν έχουν πλυθεί ποτέ
Καθαρισμός δρόμων και δημόσιων χώρων προς αποφυγή πυρκαγιών.
* τακτική συντήρηση των σχολείων για την ασφάλεια των παιδιών καθώς και ο εξοπλισμός τους, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων.
* Αναβάθμιση και εξοπλισμός του αγροτικού ιατρείου, σε πολυιατρείο, για την εξυπηρέτηση των δημοτών ολόκληρης της Δ.Ε Δωρίου, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπέργηροι.
* Συντήρηση των Δημοτικών κτιρίων, όπως:
1. το Πολιτιστικό κέντρο Δωρίου: συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού του, περίφραξη εξωτερικού χώρου , αποκατάσταση γκαζόν κ.λ.π. Στην είσοδο του χωριού, θα πρέπει να είναι στολίδι στην πρώτη ματιά του κάθε επισκέπτη.
2. το πρώην Δημαρχείο : επιβάλλονται άμεσα, συντήρηση, βάψιμο, στέγαση υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Δ.Ε Δωρίου. Επίσης, μια φορά το μήνα , ο Δήμαρχος θα δέχεται τους δημότες στο δημαρχείο του Δωρίου και θα συζητάει μαζί τους τα προβλήματα τους., χωρίς αυτοί να είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στο Μελιγαλά.
* καθαρισμός και εξωραϊσμός του χώρου στην Κοπρινίτσα και της εκκλησίας της Παναγίτσας, ώστε να γίνει χώρος περιπάτου και αναψυχής, και όχι εστία μόλυνσης που είναι σήμερα..
* αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς του Δωρίου, δίνοντας κίνητρα στους παραγωγούς και προβολή της λαϊκής με οποιοδήποτε μέσω. Στόχος μας η ενδυνάμωση της τοπικής αγοράς., που υποφέρει λόγω της κρίσης.
* αξιοποίηση του αναδασμού και όλων των δυνατοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν για την εξυπηρέτηση των αγροτών.
* συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, για διευκόλυνση των αγροτών μας
* συνεργασία με όλους του τοπικούς συλλόγους, ώστε να πραγματοποιούμε μαζί , εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί στο Δώριο εδώ και πολλά χρόνια,. Αποκριάτικες εκδηλώσεις, Εθνικές γιορτές και θρησκευτικές πανήγυρης, πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, όλα μπορούν να γίνουν με συνεργασία και σωστό προγραμματισμό. Οι εκδηλώσεις , δίνουν ζωή στον τόπο, προάγουν τον εθελοντισμό και αναβαθμίζουν την κοινωνική ζωή των πολιτών. Δεν υπάρχει μόνο η έδρα του Δήμου. Ανάγκη για πολιτισμό αλλά και διασκέδαση έχουν όλοι οι δημότες, σε όλες τις ενότητες.
* εφαρμογή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Οιχαλίας, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε στο Δώριο. Στον Άρθρο 2 του οργανισμού, αναφέρεται:
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΟΥ
1. Γραφείο ΚΕΠ.
2. Γραφείο Συντήρησης Υποδομών (μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στο Δώριο)
3. Γραφείο Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Πολίτη (σήμερα υπολειτουργεί μόνο με ένα (1) μόνιμο διοικητικό υπάλληλο)
4. Γραφείο Οικονομικών Θεμάτων (μέχρι σήμερα λειτουργεί στο Δώριο, μόνο για είσπραξη τελών)
5. Γραφείο Υγειονομικών Υπηρεσιών (μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στο Δώριο)
Η οικονομική κρίση, στέρησε από τον τόπο μας υπηρεσίες, όπως, π.χ. Ειρηνοδικείο, ΟΤΕ, αγρονομία,. Αστυνομία κ.λ.π. Ας μην συνεχίσει και ο Δήμος την ερημοποίηση της περιοχής, με την κατάργηση όλων των υπηρεσιών του από το Δώριο. Οι κάτοικοι του Δωρίου δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Δικαιούνται όλοι, ίση μεταχείριση, έχουν τα ίδια δικαιώματα και όχι μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις!!

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, ζητάμε την ψήφο σου ΣΚΕΨΟΥ ! ΘΥΜΗΣΟΥ ! ΚΡΙΝΕ !
ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements

Μαΐου 16, 2014 - Posted by | ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: