doriopress

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΙΟ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

“Kαίει” τον Σταθόπουλο η απάντηση Κούκη – Τι λέει για τους… λόγους της παύσης του

“Kαίει” τον Αριστείδη Σταθόπουλο η απάντηση του πρώην αντιδημάρχου του Παναγιώτη Κούκη στην απόφαση παύσης του από τον Δήμαρχο, με τον αναβρασμό

να συνεχίζεται στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Οιχαλίας και με την δημοτική αρχή να είναι υπό… διάλυση μετά τις παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών. Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΚΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 755

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Σύμφωνα με την απόφαση 755 του δημάρχου Οιχαλίας περί ανάκλησης του αξιώματος του αντιδημάρχου έχω να απαντήσω τα εξής προς πληροφόρηση κυρίως των συνδημοτών μου:

Οι λόγοι της ανάκλησης είναι

1) Ανάρμοστη συμπεριφορά ως προς το πρόσωπο του δημάρχου.

Μπορεί ο κύριος Σταθόπουλος να μας πει σε ποια δημόσια συνάντηση – προκειμένου να υπάρχουν μάρτυρες – καταφέρθηκα εναντίον του, είπα κάτι προσβλητικό για αυτόν ή για την οικογένεια του ή ακόμα και για το έργο του στο δήμο που ενώ δεν συμφωνούσα με επιμέρους πράγματα δεν εξέθεσα ποτέ τον δήμαρχο.

2) Δυσαρμονίας της συνεργασίας του με τον δήμαρχο και με αντιδημάρχους του δήμου Οιχαλίας.

Στην συγκεκριμένη αιτία θέλω να αναφέρω πως είναι παντελώς ψευδής και για του λόγου το αληθές υπάρχει έγγραφο στο δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου στο οποίο να φαίνεται ότι δεν υπήρχε άψογη συνεργασία; Εκτός και αν η δυσαρμονία της συνεργασίας εκτυλίχτηκε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που δεν πρόλαβαν να συντάξουν ούτε ένα έγγραφο. Αλήθεια με κάλεσε ποτέ στο γραφείο του να μου πει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μου ή ότι έχει έστω το παραμικρό πρόβλημα;

Μάλιστα από το πρώτο μήνα που ανέλαβα καθήκοντα του ζήτησα στην δεκαεξάδα να αποχωρήσω διότι κατάλαβα ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη πληροφόρηση και συνεννόηση για ζητήματα αρμοδιοτήτων μου και όχι μόνο. Τέλος παρουσία πέντε αντιδημάρχων στο γραφείο του το καλοκαίρι του ζήτησα να αποχωρήσω για «προσωπικούς» λόγους και είπε ότι αυτό πρέπει να το ξεχάσω για τα πρώτα δυόμιση χρόνια που είχα οριστεί αντιδήμαρχος.

3) Μη επαρκούς εκτέλεσης των καθηκόντων μου κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

Επειδή μια από τις αρμοδιότητες μου ήταν και ο ηλεκτροφωτισμός όπου η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφει στις 28 Αυγούστου 2015 σημαίνει ότι αφού δεν εκτελούσα επαρκώς τα καθήκοντα μου από τις 20 Αυγούστου 2015 οι χειρουργικής ακρίβειας χειρισμοί στο συγκεκριμένο θέμα ήταν του δημάρχου οι οποίες και οδήγησαν αρχικά σε αναταράξεις λόγω μη απαρτίας στα δημοτικά συμβούλια στη συνέχεια στο φιάσκο του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου όπου πέρασε η πρόταση του αντιδημάρχου και όχι του δημάρχου και τελικά στο ρήγμα της πλειοψηφούσας παράταξης.

Αν είναι έτσι όπως αναφέρει η απόφαση τότε γιατί ένας από τους λόγους που παραιτήθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα δυο ακόμα αντιδήμαρχοι και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου είναι η μη έντιμη απομάκρυνση μου. Υπάρχει πιο μεγάλη πιο τρανή απόδειξη από αυτό.

Επειδή ο δήμαρχος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το ίδιο βράδυ της απόφασης 755 μίλησε για καπετανάτα θέλω να πληροφορήσω όσους δεν γνωρίζουν ότι καπετανάτο είναι μειωτικός χαρακτηρισμός για μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργούν ως κλίκα προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους και πολύ περισσότερο τα συμφέροντα τους.

Με βάση την παραπάνω ερμηνεία καπετανάτο αποτελούν αυτοί που κατασκευάζουν οχήματα και εργαλεία του δήμου, καπετανάτο αποτελούν αυτοί που διορίζουν τα παιδιά τους και όχι μόνο, καπετανάτο αποτελούν αυτοί που προωθούν συγγενικά τους πρόσωπα ως συντηρητές, καπετανάτο αποτελούν ορισμένοι προμηθευτές, καπετανάτο αποτελούν όσοι επιβάλουν τις απόψεις τους για συγκεκριμένα πράγματα λειτουργίας. Αφού μάθαμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν το καπετανάτο δεν είναι καιρός να μάθουμε ποιος είναι ο καπετάνιος;

Είναι ξεκάθαρο ότι το καπετανάτο δεν προβαίνει σε παράνομες πράξεις. Όμως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Επειδή σημασία δεν έχουν ούτε οι προσωπικές ούτε οι πολιτικές αντιπαραθέσεις που στο μεταξύ δεν ενδιαφέρουν, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για την στήριξη τους και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον τόπο μου και τους συνδημότες μου όπως άλλωστε κάνω ανελλιπώς και αταλάντευτα από το 1988 που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Παναγιώτης Κούκης»

Advertisements

Νοέμβριος 24, 2015 - Posted by | Uncategorized

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: