doriopress

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΙΟ …ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΑΛΩΜΗ

Αγαπητοί Συνδημότες στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζήσαμε τον απόλυτο παραλογισμό και την άγαρμπη κωλοτούμπα, με αποτέλεσμα την ψήφιση ενός προϋπολογισμού που αντανακλά ακριβώς την φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του Δημάρχου. Την συγκεκριμένη φιλοσοφία την χαρακτηρίζει, η αδιαφάνεια η αλαζονεία , η ανισότητα μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων, οι κατατμήσεις, ή έλλειψη οποιαδήποτε αναπτυξιακής λογικής. Βέβαια αυτή ή φιλοσοφία δεν είναι ξένη στην μείζονα αντιπολίτευση, μιας και η ίδια είχε διαχειριστεί  την όλη κατάσταση. Και όπως είπαν στο Δ.Σ ότι κατά 90% ο προϋπολογισμός αυτός είναι ίδιος με του 2014 που αυτοί είχαν καταθέσει, όσο για την «μάχη» που έδωσαν για να αλλάξουν κάποιοι κωδικοί, επειδή ξέρει από διοίκηση, όπως επαίρεται στα Δημοτικά Συμβούλια ξέρει και πως αίρονται. Τις ποινικές ευθύνες των συμβούλων που δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό πότε τις ανακάλυψαν; Μάλλον το βράδυ της 23/01/2015 όταν σύμβουλοι της μείζον αντιπολίτευσης ήσαν μέχρι αργά στο Δημαρχείο Μελιγαλά. Εμείς Αγαπητοί Συνδημότες δεν φοβόμαστε τις ποινικές ευθύνες γιατί το «έγκλημα», το έχουν κάνει άλλοι. Στις δίκες  μας πλάτες έχει πέσει ή ευθύνη του έλεγχου, της δημιουργικής κριτικής, και της πρότασης, αυτό είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν παρακολούθησει τα Δ.Σ. και τη δράση μας όλο αυτό το διάστημα.

Και πάμε να δούμε το «έγκλημα» διεξοδικά. Από το δεύτερο ΔΣ. η δημοτική αρχή απένταξε το ΣΔΙΤ του κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων με απόφαση και επιστολή στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό γιατί τον φόβισαν τα έξοδα συντήρησης των εξωτερικών χώρων. Ένα έργο που θα γινόταν στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή του Μελιγαλά και θα την αναμόρφωνε, ένα έργο της τάξης των 2.000.000,00 ευρώ το οποίο θα τόνωνε την τοπική οικονομία, θα έδινε άλμα στην αθλητική δραστηριότητα ελκύοντας ακόμη και ομάδες για προετοιμασία.  Αλήθεια πως θα ήταν ο προϋπολογισμός με αυτό το έργο μέσα;  Και πως τόλμησε η μείζων αντιπολίτευση να ψηφίσει;  Ποία Kίρκη τους πήρε τα μυαλά και τους τράβηξε τα αυτιά;  Βέβαια ο Δήμαρχος έχει μάθει να βάζει υπογραφές σε άλλα ΣΔΙΤ, όπως αυτό της Περιφέρειας για τα σκουπίδια και να την τιμάει.  Και θα υπογράψει ξανά αν χρειαστεί όπως μας είπε. Στον ίδιο χώρο δε αργότερα ήθελε να τον μετατρέψει σε «ΟΡΧΟ» για να τον υποβαθμίσει ακόμη παραπάνω και κατόπιν παρέμβασης της αντιπολίτευσης και των διαφωνούντων τον μεταφέραμε στο Διαβολίτσι σε χώρο περιφραγμένο, με κτήριο για να στεγάσει το γραφείο κίνησης και ακόμα περιμένουμε. Τα παραπάνω τα αναφέρω για τα «παπαγαλάκια» , και ποιος θέλει να διαλύσει το Μελιγαλά.

 Μετά ζήσαμε το έξης τραγικό. Το Υπουργείο Εσωτερικών μας απέστειλε 520.000,00 ευρώ για να πληρωθούν υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους και ο «ποιητής» Δήμαρχος , αφού μας μιλούσε για τα «κατόπιν ενεργειών» και «μαξιλαράκια» άρχισε τις «συνεντεύξεις» με τους προμηθευτές με αποτέλεσμα να του πάρουν τα χρήματα πίσω, αφού ο λογαριασμός δεν κινήθηκε. Αλήθεια πως θα διαμορφωνόταν ο προϋπολογισμός;

 Κατόπιν το υπουργείο Εσωτερικών μας απέστειλε 580.000,00 ευρώ για την μηχανική διαλογή. Ποιος δεν θυμάται τον μηχανικό της Περιφέρειας να μας λέει ότι σε δύο μήνες θα τα έχει ετοιμάσει όλα και μετά κυνηγούσαμε μάγισσες στα όρη και στα λαγκάδια, ενώ ο ίδιος κρατούσε τις προσφορές στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο πρόεδρος της επιτροπής, ενώ συγχρόνως είχε αρχίσει το ποιητικό παραμύθι με τους κατοίκους του Βασιλικού και Δωρίου για τη μεταφορά των σκουπιδιών.

  Τον Αύγουστο αφού η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των πλημμυρών του Μαρτίου και «κατόπιν ενεργειών» το υπουργείο μας απέστειλε 270.000,00 ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων κλπ, τα οποία δεν μπήκαν στον προϋπολογισμό, ενώ συγχρόνως η Περιφέρεια εντάσσει τα έργα ανάπλασης των πλατειών Σκάλα και Ζευγολατιού από τα πυρόπληκτα και ο Δήμαρχος κοιτά τους γερανούς.   Στον προϋπολογισμό τον οποίον ψήφισαν τα δύο μέρη του συμφώνου συμβίωσης, αναφέρει έσοδα από την λειτουργία του βιολογικού 13.600,00 ευρω και έξοδα 61.800,00 ευρώ.  Δεν μπορεί το πιο σπουδαίο έργο υποδομής και ανάπτυξης του Μελιγάλα το όποιο δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού να το θάβουν και μαζί να θάβουν το Μελιγαλά.

Εστιάσαμε στα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μας και όχι στα ταρατατζούμ της μείζονος αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί να διασκέδασει τις εντυπώσεις από τον πολιτικό αφοπλισμό της και την ένοχη συμπόρευση ζητώντας σαν σύγχρονη Σαλώμη τον αποκεφαλισμό του προέδρου του νομικού προσώπου.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ .

ΥΓ. » Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπίστε και πάντα προδομένε»Δ.Σολωμός

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ

Advertisements

Φεβρουαρίου 1, 2016 - Posted by | ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: