2 comments

 1. Αγαπητή ομάδα ενεργών πολιτών Δωρίου,
  Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα γράφετε παραπλέυρως για τους λόγους που σας οδήγησαν να δημιουργήσετε αυτή την ιστοσελίδα. Σημειώνω ειδικά τα περί προβολής της περιοχής και ανάδειξης των προβλημάτων της γιατί σ’ αυτά ακριβώς οφείλουν οι ενεργοί πολίτες να εστιάζουν.
  Αναρωτιέμαι όμως, αν πράγματι εστιάζετε σ’ αυτό.
  Η πρόθεσή σας να φτιάξετε λέει (το διάβασα σε πολύ παλαιότερη ανάρτηση σας) πέτρινο θέατρο στον Α. Πέτρο δεν την αντιλαμβάνομαι ως ουσιαστική παρέμβαση στην ανάπτυξη του τόπου, παρά μόνο ευκαιρία για να φάνε οι εργολάβοι και έχουμε πολλούς τέτοιους. Ούτε τα βιντεάκια από πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις,μου λένε κάτι ειδικά όταν στοιχίζουν τόσα και μετά δεν έχουμε λεφτά να φροντίσουμε ούτε τα νεκροταφεία και βάζουμε χαράτσια. Ούτε καν οι αναρτήσεις σας με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη συμπατριώτη μας για το πολυτεχνείο( ειδικά όταν η δική του γενιά είναι που ξεπούλησε όλα τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και μαζί μ’ αυτά και τη χώρα) μου λένε κάτι.Τα δημοτικά συμβούλια οι συναντήσεις δημάρχων αντιδημάρχων με περιφερειάρχη επίσης δεν μου λένε κάτι όταν οι ίδιοι άνθρωποι είναι άφαντοι όταν τους ψάχνουν οι ψηφοφόροι τους, να τους εκθέσουν τα προβλήματά τους.
  Το πρόβλημα, όπως εγώ το βιώνω τις δύο ή τις δέκα μέρες που κατεβαίνω το χρόνο είναι το ΝΕΡΟ.Το καλοκαίρι το χωριό έμεινε σχεδόν δύο μέρες και κανείς δεν ήξερε τι έφταιγε. Σήμερα ή μάλλον από χτες το μεσημέρι το ίδιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται και ενώ θα έπρεπε να υπάρχει μια κάποια ανάρτηση και ενημέρωση για το θέμα δεν βλέπουμε τίποτα. Για εσάς που μένετε όλο το χρόνο φαντάζομαι ότι θα το βιώνετε ακόμα πιο έντονα. Και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσετε. Υποτίθεται ότι φτιάχτηκε καινούργιο δίκτυο. Μπήκε σε λειτουργία; Αν ναι γιατί κόβεται το νερό κάθε τρεις και λίγο; Δεν έχει γίνει κάτι σωστά; Ποιος ευθύνεται; Τι κάνετε γι’ αυτό; Οι εκπρόσωποι του δήμου πού είναι; Ποιος είναι υπεύθυνος για το χωριό τώρα που έγινε καλλικρατικός δήμος (τρομάρα μας);
  Θέλετε να προβάλετε τον τόπο λέτε; Αυτό σημαίνει ότι θέλετε να τραβήξετε επισκέπτες. Πώς θα έρθει ο άλλος όταν δεν έχει ούτε νερό να πλυθεί; Και πώς θα εμπιστευτεί να έρθει στα μαγαζιά σας να φάει ή να πιει τον καφέ του όταν δεν έχετε νερό να πλύνετε τα πιάτα και τα ποτήρια σας;
  Πριν χρόνια πήρα τα εκλογικά μου δικαιώματα αηδιασμένη. Την ίδια αηδία είμαι σίγουρη ότι την έχετε νιώσει κι εσείς. Αποφασίσατε να μείνετε όμως και να το παλέψετε και σας αξίζουν μπράβο.
  Όμως ελοχεύει ο κίνδυνος αν δεν προσέξετε να γίνετε ίδιοι με όλους εκείνους που δεν ήθελαν ούτε μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο τους τίποτα παραπάνω από την κομματική τους ταυτότητα και την ιδιοτέλειά τους. Το ζούμε στη χώρα μας. Αν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε εκεί, ας το αλλάξουμε τουλάχιστον στα χωριά μας.

  Με εκτίμηση
  Δήμητρα Καζάντζα

  • Αγαπητή κυρία αυτά που μας γράφετε είναι πολύ σωστά και ειλικρινά μας προβληματίσατε πολύ. Όταν φτιάξαμε αυτή την σελίδα πιστεύαμε ότι θα ήταν μια συλλογική προσπάθεια ενεργών πολιτών και ειλικρινά το πιο ουσιώδες σχόλιο από τότε είναι το δικό σας. Η σελίδα μας προσπαθούμε να είναι ενημερωτική και για λόγους διαφάνειας στα έργα και στις προσλήψεις. Γράφουμε για πρόσωπα και εκδηλώσεις γιατί πολύς κόσμος μας το ζητάει ,κόσμος που μένει μακριά από το χωριό. Όσο για το νερό έχετε δίκιο. Το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι καινούργιο και δεν δικαιολογεί τόσες βλάβες. Δεν δικαιολογείται επίσης γιατί δεν λειτουργούν οι βάνες και σε κάθε βλάβη κόβεται το νερό σε όλο το χωριό και όχι στο τετράγωνο που υπάρχει η βλάβη! Για το νερό είναι υπεύθυνος, σε επίπεδο Δήμου ,ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κ.Κατσαμπάνης (που ως υπεργολάβος έχει φτιάξει και το δίκτυο) και σε επίπεδο χωριού ο κ.Ντόντος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δωρίου.
   Το πέτρινο θέατρο το προτείναμε ,και ας μην το δέχτηκε ο Δήμος, πρώτον διότι υπάρχει μια ομάδα πολιτών στο Δώριο με τέτοια ενδιαφέροντα , ίσως παρακολουθήσατε την θεατρική παράσταση στις απόκριες που έπαιζαν μέσα στην βροχή, και δεύτερον γιατί βαρεθήκαμε πια ΔΕΚΑ χρόνια να φτιάχνουμε όλο δρόμους και οι δρόμοι να μην φτιάχνονται!
   Θα χαρούμε αν μας ξαναγράψετε τις απόψεις σας.
   Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν θέλετε να τις δημοσιεύουμε .
   Με εκτίμηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s